06 lutego 2013

Rewolucja w kuchni

rewolucja w kuchni

Autorem artykułu jest Agnieszka Pilecka


Dziś więcej zwracamy uwagi na zdrowe żywienie, na żywność która zachowuje swe wartości odżywcze, cenne witaminy, co nie niszczy naszego zdrowia. Kuchnia serwuje nam wiele jeszcze niespodzianek, nie jednym potrafi zaskoczyć.

Na rynku gastronomicznym co roku pojawiają się nowości ułatwiające nam codzienne życie. Dzisiejszą nowością w tej branży stały się szybkowary. Innowacyjne rozwiązanie pozwala zaoszczędzić czas przeznaczany na gotowanie oraz energię. Mamy możliwość przygotować w nim pyszne, urozmaicone posiłki, jednocześnie bogate w witaminy i składniki odżywcze.

Sztuka przygotowywania posiłków na szybko i zdrowo potrafi stanowić czystą przyjemność. Pod wpływem wysokiego ciśnienia możemy ugotować błyskawicznie różne potrawy, zaoszczędzając wolny czas. Ekspresowe gotowanie w szybkowarach jednak zapewnia zdrowszą żywność, bez użycia tłuszczu, zachowując witaminę C, wartości odżywcze.

Bez użycia siły, bezpiecznie możemy odkrywać inteligentne udogodnienia gotujących amatorów. Timery kontrolują czas gotowania, dzięki czemu nie trzeba pilnować procesu gotowania, a mamy pewność że danie będzie idealne.

To wszechstronne urządzenia, przystosowane do każdego rodzaju kuchenek, mycia w zmywarce, ułatwiają życie szczególnie zapracowanym ludziom. Wracamy późno do domu po pracy, chcemy szybko coś zjeść i już myślimy o położeniu się do łóżka a dzięki szybkowarom jakie oferują polskie i zagraniczne firmy nie zaśniemy głodni.

To nie tylko gotowanie potraw w wodzie, ale i dietetyczne duszenie, pieczenie czy też przygotowywanie posiłków na parze.

Zaletą szybkowarów jest szczelne zamknięcie dzięki któremu smaki i aromaty nie ulatniają się z parą, a pozostają we wnętrzu. Więc przygotowywane potrawy zachowują więcej walorów smakowych i są bardziej aromatyczne.

Dzięki takim urządzeniom zabiegane mamy mają więcej czasu. Przygotowanie obiadu czy też smacznej kolacji nie zajmuje im nie więcej jak pół godziny, mając możliwość nie kontrolować, dopilnowywać czasu gotowania. Dla zapracowanych kobiet stanowi to szczególną zaletę by w biegu nawet zjeść szybko ale ciepły, urozmaicony, lekki posiłek.

--- Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz